Ingrediente
1 pachet margarina
4 linguri lapte
4 linguri cu varf de cacao
10 oua
300g + 4 linguri zahar
2 cani faina
vanilie
4 linguri ulei
Mod de preparare
1. Compozitia cu cacao
Se amesteca pe foc mic margarina cu 4 linguri de zahar, laptele si cacaoa pana se topeste zaharul, apoi se da vasul deoparte si se lasa la racit (nu lasi compozitia sa clocoteasca).
2. Compozitia alba
Se bat albusurile cu 300g zahar ca o bezea.
Se amesteca galbenusurile cu 4 linguri ulei si se adauga albusurile si vanilia, apoi se pune faina in ploaie si se amesteca cu telul de sus in jos.
Secretul este modul in care se pune compozitia in cele 2 tavi: pui mai intai o lingura de compozitia alba in mijlocul tavii, apoi o lingura din compozitia maro peste cea alba pana termini de pus ambele compozitii.
Spor la gatit si pofta buna!
Reteta recomandata si gatita de camicata1976.