Cheesecake-ul cu ananas se pregateste in maxim 30 de minute, fiind o prajitura foarte gustoasa, cu gust exotic.
Foto: deviantart.net
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
Blat
200 g biscuiti digestivi faramati
100 g unt topit
Crema
500 g branza de vaci
100 g zahar pudra
100 g smantana grasa
2 oua
1 esenta rom
Topping
400 g ananas (din compot)
50 ml frisca lichida
100 g zahar
50 g unt
Mod de preparare
Amesteca untul topit cu biscuitii faramati. Toarna aceasta compozitie intr-o tava de tort, tapetata cu hartie de copt si taseaza bine blatul.
Separat, pregateste compozitia de branza. Amesteca ouale, branza de vaci, esenta de rom si smantana, pana obtii un amestec omogen, foarte fin.
Toarna apoi compozitia de branza peste blatul de biscuiti, da prajitura la copt, la 175 de grade, timp de 20 de minute. Verifica sa fie coapta.
In acest timp, pregateste un topping de ananas caramelizat. Pune zaharul la foc mic pana se aureste, adauga untul si amesteca energic. Lasa totul la racit, apoi amesteca acest caramel cu ananasul taiat cubulete.
Lasa chesecake-ul la racit, apoi acopera-l cu topping de ananas caramelizat.
Trucuri
Poti inlocui caramelul de ananas cu caramel de mar.