Cheesecake cu ananas

/ / Modificat: 2012-06-20
Cheesecake cu ananas

Cheesecake-ul cu ananas se pregateste in maxim 30 de minute, fiind o prajitura foarte gustoasa, cu gust exotic.

Foto: deviantart.net

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

Blat

200 g biscuiti digestivi faramati

100 g unt topit

Crema

500 g branza de vaci

100 g zahar pudra

100 g smantana grasa

2 oua

1 esenta rom

Topping

400 g ananas (din compot)

50 ml frisca lichida

100 g zahar

50 g unt

Mod de preparare

Amesteca untul topit cu biscuitii faramati. Toarna aceasta compozitie intr-o tava de tort, tapetata cu hartie de copt si taseaza bine blatul.

Separat, pregateste compozitia de branza. Amesteca ouale, branza de vaci, esenta de rom si smantana, pana obtii un amestec omogen, foarte fin.

Toarna apoi compozitia de branza peste blatul de biscuiti, da prajitura la copt, la 175 de grade, timp de 20 de minute. Verifica sa fie coapta.

In acest timp, pregateste un topping de ananas caramelizat. Pune zaharul la foc mic pana se aureste, adauga untul si amesteca energic. Lasa totul la racit, apoi amesteca acest caramel cu ananasul taiat cubulete.

Lasa chesecake-ul la racit, apoi acopera-l cu topping de ananas caramelizat.

Trucuri

Poti inlocui caramelul de ananas cu caramel de mar.

Taguri Cheesecake Ananas

Articole recomandate

Citeste si despre