Ultimul lucru pe care vrei sa il faci vara, in plina canicula, este sa petreci mult timp in bucatarie, cu cuptorul incins. Tocmai de aceea, atunci cand cei mici iti cer ceva dulce, pregateste-le un delicios cheesecake fara coacere! Fiind o reteta rapida si foarte usor de facut, il poti implica pe cel mic in pregatirea desertului si decorarea acestuia, cu siguranta se va distra si il va manca cu placere alaturi de prietenii sai.
Timp de preparare: 25 minute | Poate fi consumat in 3 ore si 30 minute |
Ingrediente
- 350 grame de biscuiti graham;
- 150 grame de unt;
- 2 linguri de zahar;
- 2 cutii (300 de grame) de crema de branza, la temperatura camerei;
- 1 cutie de lapte condensat indulcit;
- 50 ml zeama de lamaie;
- 1 lingurita extract de vanilie.
Mod de preparare:
1. Pune biscuitii intr-o punga si zdrobeste-i bine cu sucitorul pana obtii frimituri fine;
2. Pune biscuitii zdrobiti intr-un bol si amesteca-i cu 2 linguri de zahar si untul moale, pana se omogenizeaza bine;
3. Pune amestecul de biscuiti intr-o tava rotunda cu guler detasabil, aplatizeaza cu fundul unui pahar si lasa-l la congelator cel putin 10 minute;
4. Pregateste umplutura, mixand crema de branza pana devine fina, apoi adauga laptele condensat putin cate putinz, zeama de lamaie si extractul de vanilie;
5. Toarna umplutura de branza peste crusta de biscuiti, acopera cu folie de plastic si lasa la rece cel putin 3 ore;
6. Detaseaza gulerul tavii si serveste cheesecake-ul rece.
Poti incerca o variatie a acestei retete, facand un parfait; sari peste crusta de biscuiti si toarna in pahare amestecul de crema de branza si lapte condensat indulcit, dupa care presara napolitane maruntite sau biscuiti pisati in straturi alternative cu crema; deasupra pune fructe proaspete cum sunt zmeura sau afinele. Serveste dupa ce a stat cel putin 30 de minute la frigider.