Chipsurile din mere vor deveni rapid o gustare preferata de toata familia, chiar si de cei mici. Sunt crocante, aromate si inlocuiesc cu succes snacksurile nesanatoase cu care ne-am cam obisnuit. In plus, sunt foarte simplu de pregatit!
Timp de preparare: 120 min.
Dificultate: mica
Ingrediente
3 mere
3 linguri zahar tos
1 lingurita scortisoara macinata
3 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare
Spala merele si sterge-le cu o carpa curata. Cu un cutit foarte bine ascutit, taie-le rondele subtiri, fara insa sa le decojesti. Cu cat mai subtiri rondelele, cu atat mai bine. Pe masura ce le tai, scufunda-le intr-un castron cu apa in care ai pus zeama de lamaie. In acest fel, nu se vor oxida.
Aseaza-le intr-o tava in care ai pus hartie de copt, apoi presara peste ele zaharul amestecat cu scortisoara. Da-le la cuptorul incalzit la 100 de grade Celsius cam pentru doua ore, pana cand se coc bine.
Scoate-le si mai lasa-le jumatate de ora, pana ce devin crocante. Daca vrei sa eviti zaharul, poti sa pregatesti chipsurile din mere in acelasi fel, insa presarand pe ele doar praful de scortisoara.