Ciocolata de casa este mult mai gustoasa decat cea din comert, iar daca ai reteta potrivita, poti pregati cel mai delicios desert pentru cei mici.
Foto: savoryreviews.com
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 kg zahar tos
0,5 kg lapte praf
150 g cacao
200 g margarina
2 plicuri zahar vanilat
2 sticlute esenta rom
2 linguri zeama de lamaie
1 pahar de apa (250 ml)
Mod de preparare
Pune la fiert apa cu zeama de lamaie si zaharul, pana obtii un sirop gros, de consistenta mierii. Adauga margarina si las-o sa se topeasca in siropul fierbinte. Peste aceasta compozitie, toarna cacao si lapte praf cernute. Omogenizeaza bine aceasta compozitie, ca nu cumva sa ramana cocoloase.
La final, adauga zaharul vanilat si esenta de rom, apoi toarna ciocolata intr-o tava si las-o la racit, pana a doua zi.
Trucuri
Adauga in ciocolata miez de nuca, stafide sau alune fara coaja, nesarate.
Tipul bucatariei
Internationala