Ciocolata de casa

/ / Modificat: 2012-06-21
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este mult mai gustoasa decat cea din comert, iar daca ai reteta potrivita, poti pregati cel mai delicios desert pentru cei mici.

Foto: savoryreviews.com

Timp de preparare

45 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 kg zahar tos

0,5 kg lapte praf

150 g cacao

200 g margarina

2 plicuri zahar vanilat

2 sticlute esenta rom

2 linguri zeama de lamaie

1 pahar de apa (250 ml)

Mod de preparare

Pune la fiert apa cu zeama de lamaie si zaharul, pana obtii un sirop gros, de consistenta mierii. Adauga margarina si las-o sa se topeasca in siropul fierbinte. Peste aceasta compozitie, toarna cacao si lapte praf cernute. Omogenizeaza bine aceasta compozitie, ca nu cumva sa ramana cocoloase.

La final, adauga zaharul vanilat si esenta de rom, apoi toarna ciocolata intr-o tava si las-o la racit, pana a doua zi.

Trucuri

Adauga in ciocolata miez de nuca, stafide sau alune fara coaja, nesarate.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Ciocolata Ciocolata de casa Tort ciocolata

Articole recomandate

Citeste si despre