Ciocolata mea preferata este cea de casa. Efectiv o ador! Nu as schimba-o pentru nici o alta ciocolata, desi poate cea amaruie este cea mai sanatoasa dintre toate. Mai multe despre proprietatile curative ale ciocolatei puteti afla in cartea pe care v-am recomandat-o deja. Mai jos insa as vrea sa redau reteta ciocolatei de casa, care pur si simplu iese perfecta si delicioasa si pentru cei mici si pentru cei mari.
Ingrediente
- 500 g lapte praf
- 450 g zahar
- 150 g unt
- 250 ml apa
- 3 linguri cacao
- O cana miez de nuca sau alune de padure nesarate
Cum se prepara
Pui apa cu zaharul la fiert si dupa ce da in clocot mai lasi 5 minute sa se inchege ca un sirop vascos. Iei vasul de pe foc, adaugi untul si esenta de rom si freci bine pana devine o crema omogena. Amesteci laptele praf cu pudra de cacao amestecate bine. Torni incetul laptele praf in crema de zahar si amesteci repede si bine cu o lingura de lemn pentru a nu ramane cocoloase.
Adaugi nuca sau alunele. Omogenizezi bine. Pui celofan mai gros intr-un vas si torni compozitia pe care o nivelezi. Dai totul la rece pentru cel putin doua ore. O tai dupa aceea in patratele si o feresti de umezeala pastrand-o la rece in vas acoperit etans pana la consumare. Este foarte delicioasa!