O reteta ideala pentru micul dejun sau gustare adorata de copii si nu numai este reteta de clatite americane.
Ingrediente:
-
500 ml lapte batut
-
300 g faina
-
60 g unt topit
-
2 oua
-
2 linguri de zahar
-
2 lingurite rase de praf de copt
-
1 lingurita rasa de bicarbonat
-
Un praf de sare
Mod de preparare:
-
Pregateste ingredientele uscate:
intr-un bol mare, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul, zaharul si sarea. -
Pregateste ingredientele lichide:
intr-un alt bol, bate ouale si adauga laptele batut. Amesteca bine. Apoi, incorporeaza treptat untul topit (asigura-te ca este racit, pentru a nu coagula ouale). -
Combina ingredientele:
Toarna ingredientele lichide peste cele uscate si amesteca usor cu o spatula sau tel, pana obtii un aluat omogen. Este normal sa ramana cateva cocoloase; nu amesteca prea mult pentru a nu dezvolta glutenul si a pastra clatitele pufoase. -
Odihneste aluatul:
Lasa aluatul sa se odihneasca 5-10 minute, pentru ca praful de copt si bicarbonatul sa inceapa sa reactioneze. -
Prajeste clatitele:
incalzeste o tigaie antiaderenta pe foc mediu si unge-o usor cu unt sau ulei. Toarna cate un polonic mic de aluat in tigaie, formand clatite de aproximativ 10-12 cm diametru. Coace-le pana apar bule la suprafata (aproximativ 1-2 minute), apoi intoarce-le si mai lasa-le inca 1 minut pe cealalta parte. -
Serveste:
Serveste clatitele calde, cu toppingurile tale preferate: sirop de artar, fructe proaspete, frisca, gem sau ciocolata.
Pofta buna!
Sursa: www.jamilacuisine.ro
Sursa foto: freepik