Cand ai pofta de un desert simplu, de post, poti pregati niste coltunasi cu gem de prune.
Foto: gurmandino.ro
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
mediu
Ingrediente
300 g faina
200 g gem de prune
100 g zahar
50 g margarina
10 g sare
Mod de preparare
Pregateste un aluat de consistenta potrivita din faina, sare, apa calda, apoi framanta-l bine. Bate-l de masa de cateva ori, pentru ca aluatul sa se fragezeasca.
Intinde o foaie de circa 4 mm grosime, apoi taie patrate. Pe fiecare dintre aceste patratele pune cate-o lingura de gem de prune.
Indoaie patratele sub forma de triunghi, apoi inchide-le bine, presandu-le cu dintii furculitei.
Fierbe coltunasii in apa clocotita, circa 5 minute.
Scoate coltunasii, presara deasupra lor zahar si margarina topita, apoi da-i la cuptor circa 10 minute.
Tipul bucatariei
Romaneasca