Cornuletele, acele rasfaturi mici si dulci cu umpluturi diverse, sunt unele dintre cele mai gustoase deserturi facute in casa! Iata o reteta simpla si o multime de metode creative de a le umple!
Foto: prin-casa.ro
Timp de preparare
120 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
Pentru aluat
250 g unt (4 linguri untura)
1 ou
450-500 g faina
80 g smantana
3 linguri de zahar
1 plic de zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
zahar pudra (pentru decor)
Pentru umplutura
diverse tipuri de gem/dulceata
nuci
rahat
Mod de preparare
Freaca bine untul/untura cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat. Adauga apoi smantana si oul si amesteca bine pana cand totul devine o pasta.
Pune praful de copt in faina si amesteca continuu, apoi adaug-o treptat in compozitia de mai sus. Cand s-a intarit putin, toarn-o pe masa presarata cu faina in prealabil, si framant-o bine, pana devine elastica.
Lasa coca la frigider o ora si apoi rupe-o bucati. Intinde fiecare bucata in cate o foaie si decupeaza patrate sau dreptunghiuri.
Pune pe coltul fiecaruia nuca, gem sau rahat si ruleaza-l dintr-un colt intr-altul pana iese un cornulet.
Tapeteaza tava cu faina si pune cornuletele. Baga-le la cuptor si lasa-le cam 15-20 de minute, in functie de cat de iute e focul.
Pudreaza-le la sfarsit cu zahar.