Cornulete

/ / Modificat: 2012-05-14
Cornulete

Cornuletele, acele rasfaturi mici si dulci cu umpluturi diverse, sunt unele dintre cele mai gustoase deserturi facute in casa! Iata o reteta simpla si o multime de metode creative de a le umple!

Foto: prin-casa.ro

Timp de preparare

120 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

Pentru aluat

250 g unt (4 linguri untura)

1 ou

450-500 g faina

80 g smantana

3 linguri de zahar

1 plic de zahar vanilat

1 lingurita praf de copt

zahar pudra (pentru decor)

Pentru umplutura

diverse tipuri de gem/dulceata

nuci

rahat

Mod de preparare

Freaca bine untul/untura cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat. Adauga apoi smantana si oul si amesteca bine pana cand totul devine o pasta.

Pune praful de copt in faina si amesteca continuu, apoi adaug-o treptat in compozitia de mai sus. Cand s-a intarit putin, toarn-o pe masa presarata cu faina in prealabil, si framant-o bine, pana devine elastica.

Lasa coca la frigider o ora si apoi rupe-o bucati. Intinde fiecare bucata in cate o foaie si decupeaza patrate sau dreptunghiuri.

Pune pe coltul fiecaruia nuca, gem sau rahat si ruleaza-l dintr-un colt intr-altul pana iese un cornulet.

Tapeteaza tava cu faina si pune cornuletele. Baga-le la cuptor si lasa-le cam 15-20 de minute, in functie de cat de iute e focul.

Pudreaza-le la sfarsit cu zahar.

Articole recomandate

Citeste si despre