Cornulete cu nuca si gem

/ / Modificat: 2012-01-25
Cornulete cu nuca si gem

Ingrediente

Pentru aluat

1 pachet margarina Unirea

 1 lingurita amoniac

1 cana untura

putina drojdie

sare

150 g zahar

500 ml lapte

lamaie

vanilie

faina

Pentru umplutura

1 farfurie de miez de nuca pisat, amestecat cu gem de prune

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se face un aluat ca de paine, care se lasa 30 min. la dospit.

Se intinde apoi o foaie si se taie fasii si apoi triunghiuri cu ruleta.

Se pune pe fiecare triunghi (pe baza) putin gem si se ruleaza, rezultand niste cornulete.

Se aseaza pe o tava mare unsa cu margarina. Se dau la cuptor la foc potrivit si sunt gata cand sunt usor rumenii.

Se scot calde din tava si se pudreaza cu zahar pudra.

Reteta recomandata si gatita de getutica.

Taguri Margarina Zahar Lapte Faina

Articole recomandate

Citeste si despre