Cornulete din aluat cu branza de vaci

/ / Modificat: 2014-02-03
Cornulete din aluat cu branza de vaci

Cornuletele din aluat cu branza de vaci sunt usor de pregatit si ideale pentru momentele in care ai pofta de ceva bun. Aluatul pentru aceste cornulete poate fi folosit si pentru alte preparte dulci sau sarate.

Timp de preparare

60 minute  

Dificultate

Usor

Ingrediente

250 grame faina

250 grame unt

250 grame branza de vaci

100 de grame zahar

sare

Mod de preparare

Amesteca bine branza de vaci intr-un bol, pana cand obtii o crema omogena. Adauga zaharul si amesteca pana cand se topeste integral. Adauga untul si sarea si continua sa amesteci bine.

Adauga treptat si faina si framanta, pana cand obtii un aluat elastic. Inveleste-l apoi in folie de plastic si da-l la rece peste noapte. In tot acest timp, aluatul se va fragezi foarte frumos.

A doua zi, intinde aluatul si formeaza triunghiuri pe care le rulezi sub forma de cornulete. Asaza cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptor pentru 30 - 40 de minute.

Cornuletele din aluat cu branza de vaci pot fi preparate si cu diverse umpluturi dulci sau sarate.

Tipul bucatariei

Bucatarie romaneasca

Taguri Desert Deserturi Aluat Branza Branza de vaci Faina Unt Zahar

Articole recomandate

Citeste si despre