O reteta care va ajunge cu siguranta in categoria favoritelor voastre este aceasta de cornulete fragede cu unt. Sunt atat de delicate si parfumate incat, indiferent cate pregatiti, nu vor fi niciodata suficiente. Veti obtine un desert fabulos care va va duce instant cu gandul in copilarie.
O reteta simpla si delicioasa pentru cornulete fragede, umplute cu gem de prune si nuca macinata!
Ingrediente:
- 200 g unt (82% grasime), moale la temperatura camerei
- 50 g zahar pudra
- 350 g faina
- 3 galbenusuri
- Un praf de sare
- Coaja rasa de lamaie sau portocala
- Esenta de vanilie
- Pentru umplutura:
- Gem de prune
- Nuca prajita si macinata
- Pentru decor:
- Zahar pudra
Mod de preparare:
- Pregatirea aluatului:
- Formarea cornuletelor:
- Coacerea:
- Decorarea:
1. Pregatirea aluatului
- Intr-un bol, mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana devine o compozitie cremoasa.
- Adauga galbenusurile, sarea, coaja de lamaie/portocala si esenta de vanilie. Amesteca bine.
- Incorporeaza treptat faina si framanta un aluat omogen. Daca aluatul e prea moale, il poti da la frigider pentru 30 de minute.
2. Formarea cornuletelor
- Imparte aluatul in doua si intinde fiecare parte intr-o foaie subtire, de aproximativ 3-4 mm grosime.
- Taie foaia in triunghiuri de dimensiunea dorita.
- La baza fiecarui triunghi, pune putin gem de prune si presara nuca macinata.
- Ruleaza fiecare triunghi, incepand de la baza spre varf, formand cornulete.
3. Coacerea
- Asaza cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt.
- Coace-le in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 de minute, pana devin usor aurii.
4. Decorarea
- Dupa ce s-au racit putin, tavaleste-le prin zahar pudra.
Sfaturi:
✔️ Pentru extra aroma, poti adauga si putina scortisoara in umplutura.
✔️ Daca vrei cornulete si mai fragede, lasa aluatul la frigider cel putin o ora inainte de modelare.
Pofta buna!
Sursa: www.realitatea.net
Sursa foto: freepik