Cozonacul trandafir este un preparat festiv, ideal pentru sarbatori si aniversari. Este usor de preparat, foarte aromat si gustos. Se serveste cu un pahar de vin rosu.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
aluat de cozonac
200 grame nuca macinata
150 grame unt
300 grame zahar
Mod de preparare
Intr-o cratita, topeste 150 de grame de zahar. Lasa pe foc pana cand obtii un sos de caramel, pe care il intinzi uniform pe toata suprafata cratitei.
Amesteca untul cu restul de zahar pana cand obtii o crema. Intinde aluatul de cozonac, unge cu crema de unt si presara nucile macinate. Ruleaza aluatul pe care il tai in 5 bucati.
Asaza bucatile in cratita, in forma de floare si da la cuptor pentru o ora. Cand este gata, rastoarna cozonacul pe un platou.
Tipul bucatariei
Bucatarie romaneasca
Sursa foto: www.iuli.eu