Cozonac Trandafir

/ / Modificat: 2013-06-04
Cozonac Trandafir

Cozonacul trandafir este un preparat festiv, ideal pentru sarbatori si aniversari. Este usor de preparat, foarte aromat si gustos. Se serveste cu un pahar de vin rosu.

Timp de preparare

 80 minute  

Dificultate

 Mediu  

Ingrediente

 aluat de cozonac

200 grame nuca macinata

150 grame unt

300 grame zahar

Mod de preparare

 Intr-o cratita, topeste 150 de grame de zahar. Lasa pe foc pana cand obtii un sos de caramel, pe care il intinzi uniform pe toata suprafata cratitei.

Amesteca untul cu restul de zahar pana cand obtii o crema. Intinde aluatul de cozonac, unge cu crema de unt si presara nucile macinate. Ruleaza aluatul pe care il tai in 5 bucati.

Asaza bucatile in cratita, in forma de floare si da la cuptor pentru o ora. Cand este gata, rastoarna cozonacul pe un platou.

Tipul bucatariei

Bucatarie romaneasca

Sursa foto: www.iuli.eu

Taguri Cozonac Nuca Unt Zahar

Articole recomandate

Citeste si despre