Crema caramel pentru torturi si prajituri

/ / Modificat: 2017-09-08
Crema caramel pentru torturi si prajituri

Crema caramel pentru torturi si prajituri se prepara rapid si este foarte gustoasa. In ea mai poti adauga si un baton de vanilie, pentru un plus de savoare.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

300 grame zahar
600 ml lapte
1 lingurita esenta de vanilie
4 oua

Mod de preparare

Topeste 70 de grame de zahar intr-o cratita si adauga si o lingura de apa, cat sa se dizolve frumos. Siropul va incepe sa fiarba si va deveni maroniu. Adauga inca 70 de grame de zahar si incorporeaza treptat si laptele.

Lasa pe foc pana cand incepe sa fiarba. Adauga vanilia. Separat, bate bine ouale si incorporeaza treptat in crema de caramel. Adauga si restul de zahar si lasa pe foc pana cand incepe sa fiarba.

Amesteca din cand in cand, pana cand obtii o crema omogena. Mai lasa sa fiarba timp de 40 de minute, la foc mic. Crema de caramel se foloseste la diverse prajituri si torturi.

Tipul bucatariei

Bucatarie internationala

Taguri Desert Crema Lapte Zahar Vanilie Oua

Articole recomandate

Citeste si despre