Crema de portocale este un desert racoros si savuros, care poate fi consumat in orice anotimp! Fa o surpriza celor dragi si prepara rapid cateva cupe de crema de portocale! Poate fi folosita si ca umplutura pentru torturi si prajituri!
Timp de preparare
20 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
2 portocale
250 g zahar pudra
250 ml lapte
2 1/2 pachete de unt
1 ou
Mod de preparare
Freaca oul cu zaharul intr-o craticioara pe care o poti pune pe foc. Adauga laptele, amesteca bine si pune cratita pe aragaz, la foc mic. Amesteca continuu pana cand ajunge la punctul de fierbere. Opreste focul, ia craticioara de pe aragaz si las-o putin sa "respire".
Intre timp, pune untul intr-un bol si freaca-l spuma. Dupa aceea, incepe sa adaugi amestecul de lapte cu ou, treptat, peste unt, cu ajutorul unui polonic. Amesteca bine, pana cand obtii o crema.
Stoarce zeama de la cele doua portocale si adaug-o in crema, amestecand bine. Rade si putina coaja de portocala in crema, pentru mai multa aroma.