Crema pariziana

/ / Modificat: 2012-07-04
Crema pariziana

Crema pariziana se serveste simpla, in cupe individuale, dar poate fi pregatita si pentru umplerea prajiturilor diverse, cum ar fi eclere, torturi sau pandispan.

Foto: beetnik.wordpress.com

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

250 g ciocolata

250 ml frisca lichida (smantana)

Mod de preparare

Toarna smantana intr-o oala de inox si pune-o pe aragaz, la foc mic, sa fiarba.

Rupe ciocolata in bucati potrivite, apoi pune-le la topit in smantana clocotita. Amesteca bine, astfel incat sa obtii o compozitie omogena.

Toarna crema de ciocolata intr-un vas, apoi da-o la congelator o jumatate de ora.

Scoate crema de la frigider si mixeaz-o cu un mixer la viteza superioara, pana obtii o spuma aerata.

Toarna crema in cupe si serveste-o cu fructe de sezon.

Trucuri

Poti pregati aceasta crema fie din ciocolata alba, fie din ciocolata neagra, dupa preferinta.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Crema

Articole recomandate

Citeste si despre