Retelele de socializare au fost pline in ultimele luni de acea ciocolata cu umplutura de cataif, numita ciocolata Dubai. Aceasta se gaseste in comert, dar poate fi reprodusa foarte usor si acasa, sub diverse forme. Ai nevoie doar de recipiente din silicon si cateva ingrediente!
Cum se face ciocolata Dubai
Pentru a face ciocolata Dubai, cu umplutura de cataif si crema de fistic, ai nevoie, in primul rand, de fideaua pentru cataif. Aceasta se gaseste online, dar si in magazinele cu specific arabesc. De asemenea, este important sa folosesti o crema de fistic cat mai naturala, cu un procent mare de fistic. Celelalte ingrediente sunt la indemana si le gasesti in orice supermarket.
Ingrediente:
- 100 g fidea pentru cataif
- 100 g ciocolata amaruie
- 100 g ciocolata cu lapte
- 100 g crema de fistic
- 50 g unt
Mod de preparare:
Intr-un vas cu apa care fierbe, topeste ciocolata cu lapte si pe cea amaruie la bain marie si amesteca-le. Daca vrei sa grabesti procesul, topeste ciocolata la microunde. Pune un strat subtire de ciocolata in formele de silicon si da-le la frigider, pana cand aceasta se intareste.
Taie fideaua pentru cataif marunt si pune-o la prajit, intr-o tigaie pe foc, impreuna cu untul. Las-o sa se rumeneasca la foc mic. Separat, pune un vas cu apa la fiert. Amesteca constant in fidea, pana cand devine maronie, apoi opreste focul, las-o sa se racoreasca putin, dupa care adauga crema de fistic si omogenizeaza bine.
Adauga apoi un strat de umplutura cu fidea si fistic in tava cu ciocolata si pune din nou la frigider. Ultimul pas este sa adaugi din nou ciocolata topita si sa dai din nou la frigider.
Scoate batoanele din forme inainte de a le savura. Desertul care a innebunit internetul poate fi facut, de asemenea, sub forma de tableta sau sub forma de bomboane.
- Sursa reteta: healthyfitnessmeals.com
- Foto: healthyfitnessmeals.com