Deserturi de vara rapide si simple

/ / Modificat: 2017-05-22
Deserturi de vara rapide si simple

Deserturile de vara trebuie sa respecte cateva conditii esentiale - sa fie usor si rapid de facut (nimanui nu-i place sa stea sa coaca pe canicula) si sa fie cat mai racoritoare, dar in acelasi timp delicioase. Ai pretentii, gusturi si dorinte si putin timp la dispozitie! Iata cateva retete savuroase!

Desert de capsune

desert-capsune

Sursa foto: foodnetwork.com

Ingrediente

1 bucata (20-25 de cm) de pandispan sau chec;
250 de g de crema de branza moale;
1 ceasca de zahar;
250 de g frisca batuta, rece;
1 kg de capsuni taiate felii;
glazura de capsune.

Mod de preparare

Faramiteaza checul sau pandispanul. Amesteca crema de branza cu zaharul pana devin o pasta pufoasa si zaharul se topeste. Apoi, adauga-l in frisca.

Presara uniform firimiturile de chec intr-o tava rotunda de marime medie (acestea formeaza un fel de blat). Apoi toarna si intinde usor crema formata din branza si smantana.

Intr-un bol separat amesteca capsunile feliate cu glazura, pana cand aceasta din urma acopera bucatile de capsuni. Apoi, aranjeaza-le frumos peste crema de branza din tava.

Lasa prajitura 2 ore la rece inainte de a o servi.

Spuma de ciocolata

spuma-ciocolata

Sursa foto: taste.com.au

Ingrediente

250 g ciocolata de menaj;
150 g frisca lichida;
3 oua;
50 g zahar tos;
rom sau esenta de rom;
miez proaspat de nuca.

Mod de preparare

Ciocolata se pune la topit in bain-marie. Se adauga si un strop de rom.

Se separa galbenusurile de albusuri. Primele sunt puse in ciocolata de pe foc (dar numai cand aceasta este topita complet). Albusurile se bat spuma cu un strop de sare si se pun la frigider. Amestecul de pe foc se lasa sa se raceasca, iar apoi se adauga treptat spuma de albus. Se amesteca pana la omogenizare.

Miezul de nuca se faramiteaza, dar se lasa si bucati mai maricele si se adauga in amestecul de ciocolata. Dupa aceea, se bate frisca si se adauga si ea treptat.

Compozitia se toarna in cupe de inghetata sau pahare si se lasa la frigider cam 2 ore. Se poate decora cu fulgi de ciocolata si frisca inainte de servire.

Desert cremos de fructe

desert-cremos

Sursa foto: tablespoon.com

Ingrediente

120 g crema de branza fara grasimi, moale;
1/2 cana de iaurt degresat;
1 cana de bucati de mandarina;
1 cana de bucati de ananas;
1 cana de piersici taiate bucatele;
1/2 ceasca de fulgi de ciocolata;
1/2 lingurita esenta de vanilie;
1 lingurita zahar.

Mod de preparare

Se amesteca bine cu un mixer intr-un vas iaurtul, zaharul, crema de branza si vanilia pana devin o pasta spumoasa.

Intr-un blender se mixeaza bucatile de ananas, piersicile si mandarina (se pot folosi orice alte fructe doresti). Dupa aceea se adauga si crema formata din branza si iaurt si se mixeaza impreuna.

Amestecul se pune intr-un vas decorativ si se baga la frigider. Dupa vreo 2 ore se scoate si se presara fulgii de ciocolata sau se orneaza cu fructe.

Placinta rapida din budinca de ciocolata

budinca-ciocolata

Sursa foto: tumblr.com

Ingradiente

120 g crema branza moale;
250 g frisca batuta rece;
fulgi de ciocolata;
2 linguri de zahar;
2 cesti de lapte;
2 pachete de budinca de ciocolata;
1 bucata de prajiturica de ciocolata sfaramitata (cam 300 de g).

Mod de preparare

Se amesteca crema de branza, 1 lingura de lapte si 2 linguri de zahar intr-un bol mare pana devin spuma. Apoi, se adauga cam 1/2 din cantitatea de frisca si se amesteca bine.

Firimiturile de prajitura se asaza pe fundul unei tavi. Se adauga apoi stratul de crema de branza.

Se prepara separat budinca de ciocolata, pe foc sau la rece, in functie de instructiuni. Daca se face pe foc se lasa la racit apoi se pune peste cele 2 straturi.

Se baga la frigider vreo 2 ore, apoi se scoate si se orneza cu frisca ramasa si cu fulgi de ciocolata.

Taguri Deserturi vara Deserturi Retete rapide Dulciuri Prajituri Alimentatie mamici Retete copii desert

Articole recomandate

Citeste si despre