Doua retete de gustari fara gluten, perfecte pentru copii

/ / Modificat: 2022-08-30
Doua retete de gustari fara gluten, perfecte pentru copii

Daca copilul tau sufera de intoleranta la gluten, atunci poate fi dificil sa prepari gustari pe care sa le ia la scoala sau sa le consume acasa ori la picnic.

Avem insa doua retete pe care copilul tau le va savura. Una sarata si una dulce. Este musai sa le incerci!

Biscuiti crocanti cu seminte

Aceasta reteta gustoasa de biscuiti crocanti, nu numai ca este foarte usor de preparat, dar este si foarte hranitoare. 

Ingrediente

  • jumatate de pahar de seminte de in.
  • Un pahar de seminte asortate (seminte de floarea-soarelui, seminte de dovleac, seminte de chia si seminte de susan).
  • Doua treimi pahar de apa.
  • Un varf de cutit de sare.
  • Un strop de ulei de masline extravirgin.

Cum se prepara

Se amesteca toate semintele cu apa, un strop de ulei de masline si un varf de cutit de sare (optional) intr-un blender.

Lasa semintele sa absoarba apa timp de aproximativ zece minute.

Dupa ce s-a scurs timpul, se amesteca toate ingredientele. Nu trebuie sa fie zdrobite 100%.

Se intinde compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, astfel incat sa aiba o grosime de aproximativ 2 milimetri, si se taie cu un cutit in forma dreptunghiulara.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ 30 de minute, apoi se intorc biscuitii pe partea cealalta si se mai coc inca 10 minute.

Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca si se consuma cand ajung la temepratura camerei. Se pot consuma simpli, ca atare, sau alaturi de hummus, guacamole, crème de branza, etc.

Bomboanele de ciocolata

Copiii adora ciocolata. Prin urmare, in loc sa cumperi din comert bomboane care contin o multime de ingrediente nesanatoase, cel mai bine este sa le prepari acasa. Iata o retete simpla, sanatoasa, fara adaos de zahar. 

Ingrediente

  • Ciocolata cu 85% cacao.
  • Fulgi de quinoa
  • Migdale.

Cum se prepara

Topeste ciocolata la bain-marie. Amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena, apoi adauga fulgii de quinoa, cat sa obtii o compozitie maleabila.

Foloseste o forma pentru bomboane sau o tavita pentru cuburi de gheata pentru a da forma bomboanelor. Daca nu ai, le poti modela cu mana.

Adauga cate o mogdala in mijlocul fiecarei bomboane. La final, se dau bomboanele la frigider pana cand se intaresc.  

FOTO: freepik.com

Articole recomandate

Citeste si despre