Doua retete de vara cu lamaie, pe care copiii le adora. Cum sa prepari un desert racoros si delicios

/ / Modificat: 2022-07-24
Doua retete de vara cu lamaie, pe care copiii le adora. Cum sa prepari un desert racoros si delicios

Deserturile cu lamaie sunt usor de preparat si sunt foarte populare printre copii. Pe langa faptul ca sunt delicioase, acestea furnizeaza micronutrienti importanti pentru sanatate. Desi nu trebuie sa se abuzeze de deserturi, deoarece au un continut ridicat de zahar, acestea pot fi incluse in alimentatie, din cand in cand. Iar cele preparate in casa sunt cele mai indicate. 

Tocmai de aceea, iti prezentam doua retete usoare,de vara, ideale pentru copii. 

1. Inghetata de lamaie

Ingrediente

  • 4 lamai
  • 225 de grame de zahar
  • 250 mililitri de apa
  • 2 albusuri de ou
  • 300 mililitri de frisca

Incepe prin a stoarce lamaile, pentru a obtine sucul si pentru a indeparta semintele.

Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul si se lasa sa clocoteasca pana cand capata o textura mai groasa. Se lasa apoi sa se raceasca si se adauga sucul de lamaie.

Frisca de bate bine, iar cand este gata, se adauga treptat siropul, amestecand usor cu o lingura. 

La final, se bat albusurile spuma si se incorporeaza peste preparatul tau, folosind miscari usoare, pentru a nu sparge bulele de aer. Textura trebuie sa fie cat mai pufoasa.

Pentru a continua, se bat albusurile spuma pana devin tari cu un praf de sare si se adauga preparatul anterior, putin cate putin. Se pune totul intr-o cutie si se adauga in congelator. La fiecare 3 ore, se scoate inghetata si se amesteca sor, pana se intareste. Se serveste ca atare.

2. Mousse de lamaie

Ingrediente

  • sucul de la 4 lamai
  • cutie de lapte condensat
  • cutie de smantana grea
  • 2 oua
  • pas cu pas

Pentru inceput, rade coaja lamailor, evitand sa razi partea alba, apoi stoarce zeama.

Se amesteca sucul de lamaie si cea mai mare parte din coaja rasa (sau dupa gust) cu laptele condensat pana se omogenizeaza bine.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, cu putina sare. Se adauga peste, putin cate putin din preparatul anterior. 

Bate apoi frisca bine si incorporeaz-o peste mousse cu miscari usoare.

La final, pune preparatul in pahare, cupe de inghetata sau castronase si lasa-l la frigider timp de trei ore inainte de servire. 

FOTO: freepik.com

Articole recomandate

Citeste si despre