Timp de preparare
1 h 30 min
Complexitate
redusa
Ingrediente
Pentru blat
10 oua
2 cani si jumatate de faina
0,5 l apa
1 cana ulei
sare
Pentru crema
1 l lapte
250g zahar
8 linguri faina
10 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare
Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainei se ia de pe foc compozitia. Se adauga ouale unul cate unul amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pun in tava sub forma de bastonase.
Cuptorul trebuie sa fie la foc iute initial si dupa ce cresc bastonasele se da la foc mic pana se rumenesc usor deasupra. Se scot de la cuptor si dupa ce s-au racit se taie pe laterala pentru a putea fi introdusa crema.
Deasupra se poate pune ciocolata topita sau o crema facuta din:
4 linguri cacao
10 linguri apa
10 linguri zahar
un sfert de pachet de unt
Se pun pe foc amestecand continuu pana capata o consistenta cremoasa. Dupa racire crema se intareste.
Reteta recomandata si gatita de cotuca.