Eclere

/ / Modificat: 2012-01-26
Eclere

Timp de preparare

1 h 30 min

Complexitate

 redusa

Ingrediente

 

Pentru blat

10 oua

2 cani si jumatate de faina

0,5 l apa

1 cana ulei

sare

Pentru crema

 

1 l lapte

250g zahar

8 linguri faina

10 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainei se ia de pe foc compozitia. Se adauga ouale unul cate unul amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pun in tava sub forma de bastonase.

Cuptorul trebuie sa fie la foc iute initial si dupa ce cresc bastonasele se da la foc mic pana se rumenesc usor deasupra. Se scot de la cuptor si dupa ce s-au racit se taie pe laterala pentru a putea fi introdusa crema.

Deasupra se poate pune ciocolata topita sau o crema facuta din:

4 linguri cacao

10 linguri apa

10 linguri zahar

un sfert de pachet de unt

Se pun pe foc amestecand continuu pana capata o consistenta cremoasa. Dupa racire crema se intareste.

Reteta recomandata si gatita de cotuca.

Taguri Ou Faina Ulei Zahar Lapte

Articole recomandate

Citeste si despre