Ai pofta de eclere ca la cofetarie? Prepara reteta noastra!
Foto: cofetariilenicola.ro
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
Pentru aluat
1 cana ulei
1,5 cana apa
2 cani faina
6 oua
Pentru crema
2 plicuri budinca de ciocolata
1 l lapte
3 linguri zahar
Pentru glazura
8 linguri zahar pudra
4 linguri apa
2 linguri cacao
100 g unt
Mod de preparare
Pune la fiert apa si uleiul, iar cand acestea clocotesc, adauga faina dintr-o data si amesteca cu un tel, sa nu se formeze cocoloase.
Dupa ce ai incorporat faina, lasa aluatul respectiv la racit.
Adauga ouale unul cate unul. Cu ajutorul unui posh (capul stelat) formeaza eclere lungi, cam de 5 centimetri. Pune-le la copt, pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasa eclerele la copt, la foc mic (170 grade), timp de 30 de minute, fara sa deschizi usa cuptorului prea des.
Intre timp, pregateste budinca de ciocolata, potrivit instructiunilor de pe plic. Acopera budinca cu film alimentar, ca sa nu faca pojghita, apoi las-o la racit.
Dupa ce ai copt eclerele, iar acestea s-au racit bine, taie-le pe lungime si umple-le cu crema.
Pregateste glazura, topind la foc mic apa, zaharul, cacaua si untul. Acopera eclerele cu glazura de ciocolata.