Eclere cu vanilie

/ / Modificat: 2012-05-11
Eclere cu vanilie

Fie ca vrei sa-ti impresionezi niste invitati, fie ca iti doresti sa le faci o surpriza celor dragi, poti pregati niste eclere delicioase, cu crema de vanilie.

Foto: tiffanaf.tumblr.com

Timp de preparare

90 minute

Dificultate

medie

Ingrediente

Pentru aluat

1 cana ulei

2 cani apa

2 cani faina

10 oua

1 praf de sare

Pentru crema

1 l lapte

200 g amidon

300 g zahar

5 oua

1 sticluta esenta vanilie (1 pastaie vanilie)

Mod de preparare

Pune la fiert apa cu uleiul, adauga un praf de sare si faina in bloc. Omogenizeaza bine acest aluat, apoi lasa-l la racit. Adauga ouale, unul cate unul, pana le incorporezi pe toate.

Pe o tava tapetata cu hartie de copt, formeaza eclerele cu o forma de ornat. Pune-le la copt, la foc iute in primele 5 minute, apoi da flacara la mic.

Pentru crema, pune 300 ml de lapte la fiert, iar restul amesteca-l cu amidonul, 1/2 din zahar, 2 albusuri si 5 galbenusuri.

Bate 3 albusuri de ou cu 1/2 din cantitatea de zahar si da-le deoparte.

Amesteca laptele fiert cu celelalte ingrediente, apoi pune amestecul iar la fiert, pana se ingroasa. Incorporeaza bezeaua de oua in aceasta crema si adauga esenta de vanilie. Lasa budinca la racit.

Eclerele coapte si racite le tai pe lungime si le umpli cu crema de vanilie. Pot fi servite cu glazura de ciocolata sau zahar pudra.

Articole recomandate

Citeste si despre