Fie ca vrei sa-ti impresionezi niste invitati, fie ca iti doresti sa le faci o surpriza celor dragi, poti pregati niste eclere delicioase, cu crema de vanilie.
Foto: tiffanaf.tumblr.com
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
medie
Ingrediente
Pentru aluat
1 cana ulei
2 cani apa
2 cani faina
10 oua
1 praf de sare
Pentru crema
1 l lapte
200 g amidon
300 g zahar
5 oua
1 sticluta esenta vanilie (1 pastaie vanilie)
Mod de preparare
Pune la fiert apa cu uleiul, adauga un praf de sare si faina in bloc. Omogenizeaza bine acest aluat, apoi lasa-l la racit. Adauga ouale, unul cate unul, pana le incorporezi pe toate.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt, formeaza eclerele cu o forma de ornat. Pune-le la copt, la foc iute in primele 5 minute, apoi da flacara la mic.
Pentru crema, pune 300 ml de lapte la fiert, iar restul amesteca-l cu amidonul, 1/2 din zahar, 2 albusuri si 5 galbenusuri.
Bate 3 albusuri de ou cu 1/2 din cantitatea de zahar si da-le deoparte.
Amesteca laptele fiert cu celelalte ingrediente, apoi pune amestecul iar la fiert, pana se ingroasa. Incorporeaza bezeaua de oua in aceasta crema si adauga esenta de vanilie. Lasa budinca la racit.
Eclerele coapte si racite le tai pe lungime si le umpli cu crema de vanilie. Pot fi servite cu glazura de ciocolata sau zahar pudra.