Friganele

/ / Modificat: 2012-07-05
Friganele

Friganelele sunt foarte delicioase si pot fi servite atat simple, doar cu putin zahar pudra deasupra, cat si cu diverse topinguri, de la fructe pana la dulceata sau miere.

Foto: iuli.eu

Timp de preparare

25 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

6 felii paine

2 oua

4 linguri smantana dulce

4 linguri lapte

1 cubulet unt (40 g)

1 lingurita esenta vanilie

2-3 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Bate ouale cu lapte, smantana si vanilie, apoi trece feliile de paine prin aceasta compozitie.

Pune feliile de paine la prajit, intr-o tigaie in care ai topit untul.

Scoate friganelele dupa ce s-au rumenit usor si lasa-le la scurs, pe servete de bucatarie.

Serveste friganelele calde, cu zahar pudra deasupra.

Trucuri

Pentru friganele trebuie sa folosesti paine mai veche, deoarece painea proaspata se va dezintegra foarte usor.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Prajituri Mic dejun

Articole recomandate

Citeste si despre