Friganelele sunt foarte delicioase si pot fi servite atat simple, doar cu putin zahar pudra deasupra, cat si cu diverse topinguri, de la fructe pana la dulceata sau miere.
Foto: iuli.eu
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
6 felii paine
2 oua
4 linguri smantana dulce
4 linguri lapte
1 cubulet unt (40 g)
1 lingurita esenta vanilie
2-3 linguri zahar pudra
Mod de preparare
Bate ouale cu lapte, smantana si vanilie, apoi trece feliile de paine prin aceasta compozitie.
Pune feliile de paine la prajit, intr-o tigaie in care ai topit untul.
Scoate friganelele dupa ce s-au rumenit usor si lasa-le la scurs, pe servete de bucatarie.
Serveste friganelele calde, cu zahar pudra deasupra.
Trucuri
Pentru friganele trebuie sa folosesti paine mai veche, deoarece painea proaspata se va dezintegra foarte usor.
Tipul bucatariei
Romaneasca