Fursecuri cu crema - ce desert poate fi mai gustos si savuros decat niste fursecute umplute cu crema de cacao?
Foto: reimanpub.com
Timp de preparare
120 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
Pentru aluat
1 kg faina
4 oua
200 g zahar
200 ml lapte
200 ml ulei
esenta de rom
2 pliculete praf de copt
2 pliculete zahar vanilat
Pentru crema
200 g zahar
200 g unt
2 1/2 linguri cacao
150 g nuca macinata
esenta de rom/vanilie
Mod de preparare
Incepe sa prepari aluatul de fursecuri. Amesteca, intr-un castron, laptele, zaharul, uleiul, ouale, esenta si pliculetele de zahar vanilat. Bate bine compozitia cu telul pana cand se topeste zaharul.
Separat, amesteca intr-un bol faina cu praful de copt si toarna-le apoi, in ploaie, in compozitia de lapte. Incorporeaza faina si framanta aluatul pana devine nelipicios.
Imparte aluatul in patru si intinde fiecare foaie, nu mai groasa de un deget, deoarece fursecurile mai cresc la cuptor.
Ia niste forme speciale de fursecuri si incepe sa decupezi in aluat.
Baga cate o tava la cuptor si intre timp prepara crema.
Freaca putin untul pana devine spuma, adauga cacao si amesteca bine. Adauga zaharul, nucile si esenta de vanilie/rom. Amesteca bine si umple fursecurile, punand cate o lingurita din acest amestec intre ele.