Fursecuri cu nuca

/ / Modificat: 2012-06-21
Fursecuri cu nuca

Cine poate refuza niste fursecuri langa cafeaua aburinda de dimineata? Iar daca acestea mai au si nuca in compozitie, cu siguranta nu ai cum sa dai deoparte aceasta reteta.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

300 g faina

150 g nuci macinate

150 g zahar pudra

1 pachet unt

1 esenta vanilie

1 praf de sare

Mod de preparare

Lasa untul la temperatura camerei, circa o ora, apoi freaca-l cu zaharul, pana devine spuma.

Adauga esenta de vanilie, un praf de sare, nucile macinate si faina. Framanta bine compozitia, pana ce obtii un aluat omogen. Pune aluatul la rece, minim o ora.

Intinde aluatul ca foaie groasa, apoi decupeaza forme de fursecuri, dupa preferinta. Pune fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la copt, circa 20 de minute, la 180 de grade.

Optional, poti pudra fursecurile cu zahar sau le poti acoperi cu glazura de ciocolata.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Nuca

Articole recomandate

Citeste si despre