Sarbatoarea iubirii este celebrata pe 14 Februarie de cei mai multi dintre noi. Unii aleg sa plece intr un city break, unii ies la restaurant, dar de asemenea poti celebra iubirea si daca stai acasa cu copiii, iar o idee foarte buna este sa faceti fursecuri in forma de inimioara , activitate in care ii puteti implica si pe cei mici. Aveti mai jos reteta de fursecuri fragede si gustoase.
Ingrediente:
-
230 g unt (la temperatura camerei)
-
200 g zahar
-
1 ou mare
-
2 lingurite suc de portocale
-
1 lingurita extract de vanilie
-
320 g faina
-
1 lingurita praf de copt
-
350 g ciocolata alba sau clasica (tocata sau fulgi)
Mod de preparare:
-
Pregatirea aluatului:
-
intr-un bol mare, mixeaza untul cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa.
-
Adauga oul, sucul de portocale si extractul de vanilie. Amesteca bine.
-
-
incorporarea ingredientelor uscate:
-
intr-un alt bol, cerne faina impreuna cu praful de copt.
-
Adauga treptat amestecul uscat peste cel umed si omogenizeaza pana obtii un aluat moale.
-
-
Adaugarea ciocolatei:
-
incorporeaza ciocolata tocata in aluat, amestecand usor.
-
Formeaza o bila de aluat, inveleste-o in folie alimentara si da-o la frigider pentru 30-40 de minute.
-
-
Modelarea fursecurilor:
-
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
-
intinde aluatul pe o suprafata tapetata cu faina, la o grosime de aproximativ 5 mm.
-
Decupeaza fursecurile cu o forma de inimioara si asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
-
-
Coacerea:
-
Coace fursecurile timp de 10-12 minute sau pana devin usor aurii pe margini.
-
Lasa-le sa se raceasca pe un gratar inainte de a le servi.
-
Sugestie de decor:
Poti glazura fursecurile cu ciocolata topita sau le poti presara cu zahar pudra pentru un aspect festiv.
Pofta buna!