Galuste cu caise

/ / Modificat: 2012-09-19
Galuste cu caise

Galustele cu caise reprezinta unul dintre cele mai delicioase deserturi romanesti de sezon.

Foto: bucataras.ro

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1 kg cartofi rosii

200 g faina

150 g gris

1 ou

2 linguri ulei

700 g caise

sare

apa

pesmet

zahar

Mod de preparare

Pune cartofii la fiert in coaja. Curata-i cat sunt inca fierbinti, apoi zdrobeste-i pana ce obtii un piure fin.

Amesteca pasta de cartofi cu 200 de grame de faina, 150 grame de gris, 1 ou si 2 linguri de ulei. Framanta bine pana ce capata consistenta unui aluat.

Formeaza din acest aluat un rulou, pe care il vei taia bucati. Fiecare bucata se preseaza in mana, se aseaza cate o jumatate de caisa si se formeaza o bila (galusca).

Pune la fiert apa cu o lingurita de sare, apoi pune galustele in apa si lasa sa fiarba la foc mic cam 15 minute. Galsutile sunt gata cand se ridica la suprafata.

Intr-o tigaie se amesteca pesmetul cu putin ulei si se prajeste pana ce se rumeneste.

Se dau galustele prin pesmet. Presara apoi zahar peste ele.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Caise Galuste

Articole recomandate

Citeste si despre