Galustele cu capsuni sunt delicioase si pot fi consumate caldute sau reci, dupa preferinta.
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
Aluat
1 kg cartofi
300 g faina
50 g unt
2 oua
1 praf de sare
Umplutura
200-300 g capsuni
1 lingurita scortisoara
2 linguri zahar pudra
Finisare
100 g pesmet
70 g unt
3 linguri zahar
Mod de preparare
Spala cartofii, apoi pune-i la fiert in apa cu sare. Lasa-i la racit si curata-i de coaja.
Zdrobeste cartofii cu instrumentul pentru piure, apoi amesteca totul cu restul ingredientelor pentru aluat. Trebuie sa obtii un aluat omogen, usor lipicios.
Tavaleste capsunile prin scortisoara si zahar.
Intinde aluatul de cartofi sub forma de foaie pe o suprafata infainata. Imparte aluatul in patrate egale, cu latura de 6-7 cm, iar in mijlocul fiecarui patrat aseaza cate o capsuna.
Formeaza mici boccelute de aluat, apoi da-le forma rotunda.
Pune galustile la fiert in apa clocotita. Dupa ce se ridica la suprafata, scoate-le la scurs.
Intre timp, pregateste un amestec din pesmet usor rumenit in unt, zahar si scortioara.
Tavaleste galustile prin acest amestec.
Tipul bucatariei
Romaneasca