Galuste cu capsuni

/ / Modificat: 2012-07-30
Galuste cu capsuni

Galustele cu capsuni sunt delicioase si pot fi consumate caldute sau reci, dupa preferinta.

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

Aluat

1 kg cartofi

300 g faina

50 g unt

2 oua

1 praf de sare

Umplutura

200-300 g capsuni

1 lingurita scortisoara

2 linguri zahar pudra

Finisare

100 g pesmet

70 g unt

3 linguri zahar

Mod de preparare

Spala cartofii, apoi pune-i la fiert in apa cu sare. Lasa-i la racit si curata-i de coaja.

Zdrobeste cartofii cu instrumentul pentru piure, apoi amesteca totul cu restul ingredientelor pentru aluat. Trebuie sa obtii un aluat omogen, usor lipicios.

Tavaleste capsunile prin scortisoara si zahar.

Intinde aluatul de cartofi sub forma de foaie pe o suprafata infainata. Imparte aluatul in patrate egale, cu latura de 6-7 cm, iar in mijlocul fiecarui patrat aseaza cate o capsuna.

Formeaza mici boccelute de aluat, apoi da-le forma rotunda.

Pune galustile la fiert in apa clocotita. Dupa ce se ridica la suprafata, scoate-le la scurs.

Intre timp, pregateste un amestec din pesmet usor rumenit in unt, zahar si scortioara.

Tavaleste galustile prin acest amestec.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Galuste Capsune

Articole recomandate

Citeste si despre