Gogosi cu floare de salcam

/ / Modificat: 2012-05-29
Gogosi cu floare de salcam

Chiar daca generatia copiilor din ziua de azi are la dispozitie alimente din ce in ce mai sofisticate, gustul dulciurilor traditionale nu ar trebui dat uitarii. Bunicile din satele romanesti le pregateau nepotilor la fiecare inceput de vara niste minunate gogosi cu flori de salcam. Iata reteta care nu trebuie sa va lipseasca din colectie.

Foto: lulu-povestidinbucatarie.blogspot.com

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

0,5 l lapte

2 oua

350 g faina

ulei, pentru prajit

100 g zahar pudra

flori de salcam

Mod de preparare

Amesteca ouale cu laptele si faina, astfel incat sa obtii un fel de aluat de clatite, dar cu o consistenta ceva mai groasa.

Ia florile de salcam bine spalate si scufunda-le in aceasta compozitie, ajutandu-te de o lingura.

Pune gogoselele obtinute la prajit, intr-o tigaie cu ulei incins.

Intoarce gogosile de salcam pe ambele parti si ai grija sa fie bine patrunse, dar nu arse. Lasa gogosile la scurs, pe servete de bucatarie.

Pudreaza gogosile cu zahar si serveste-le caldute.

Trucuri

Spala foarte bine florile de salcam, astfel incat sa nu ramana pe ele praf sau insecte.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Gogosi

Articole recomandate

Citeste si despre