Guguluful are aproximativ aceeasi compozitie ca un chec, insa difera forma acestuia. Iata reteta de guguluf marmorat.
Foto: laverainbucatarie.blogspot.ro
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
300 g faina
1 plic praf de copt
300 g zahar
4 oua
200 g unt
200 ml lapte batut
1 lingura cacao
3 plicuri zahar vanilat
100 g nuci
Glazura
150 g ciocolata neagra
50 g ciocolata alba
200 ml lapte
2 linguri margarina
Mod de preparare
Freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga treptat galbenusurile si laptele batut.
Incorporeaza albusurile batute spuma, apoi adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Opreste 5-6 linguri de aluat si amesteca-le cu cacao.
Toarna aluatul intr-o tava de guguluf, unsa si tapetata cu faina. Deasupra toarna compozitia cu cacao, si fa niste modele cu o furculita. Presara peste guguluf miezul de nuca taiat grosier, apoi da prajitura la copt, la foc mediu, circa 30 de minute.
Pentru glazura, fierbe laptele, adauga ciocolata neagra rupta bucati si mai lasa putin pe foc.
Lasa sa se raceasca un pic, dupa care adauga margarina si imbraca guguluful in glazura de ciocolata.
Topeste ciocolata alba si, cat e inca moale, traseaza linii subtiri peste ciocolata neagra. Lasa la frigider cel putin jumatate de ora.
Tipul bucatariei
Internationala