Laptele cu taitei de casa este unul dintre cele mai simple deserturi, care te duce cu gandul la copilarie si retetele preparate cu drag de bunicile de la tara.
Foto: iuli.eu
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 oua
200 g faina
1 praf de sare
2 l lapte
6-8 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Pregateste mai intai taiteii. Pune intr-un vas incapator ouale, faina si un praf de sare. Framanta totul bine, astfel incat sa obtii un aluat tare. Daca este nevoie, mai adauga 1-2 linguri de faina.
Intinde aluatul pe planul de lucru infainat si intinde-l intr-o foaie subtire. Presara faina peste aceasta foaie, ruleaza un sul de aluat si taie-l fasii.
Intre timp, pune laptele la fiert cu un praf de sare si zahar. Cand laptele da in clocot, adauga taiteii.
Lasa taiteii la fiert, circa 10 minute, avand grija sa amesteci in continuu, ca sa nu se prinda de oala.
Aromatizeaza laptele cu taitei cu un plic de zahar vanilat.
Tipul bucatariei
Internationala