Vrei sa prepari un desert de ciocolata delicios, care sa iti satisfaca rapid pofta de dulce? Iti recomandam lava cake, o prajitura savuroasa, care isi are originea in bucataria frantuzeasca, unde este denumita moelleux au chocolat.
Timp de preparare
30 min
Dificultate
medie
Ingrediente
500 g ciocolata neagra de calitate
240 g unt
5 linguri de zahar
4 oua
5 linguri de faina
1 praf de copt
1 varf de cutit de sare
scortisoara
Mod de preparare
Mai intai topeste untul si zaharul la bain-marie, amestecand incontinuu. Separat, topeste si ciocolata, tot la bain-marie. Dupa ce s-au topit, amesteca aceste compozitii cu ouale batute bine, cu praful de copt, sarea si scortisoara.
Unge mai multe forme de tarte cu unt si tapeteaza-le cu zahar. Umple fiecare forma pana la jumatate si baga-le la cuptor pentru 15 minute. Poti servi lava cake simpla, dar si cu inghetata ori fructe presarate deasupra.