Melon Glace este doar un nume mai pretentios pentru un desert foarte simplu - pepene galben cu inghetata, o reteta simpla, gustoasa si racoroasa in zilele fierbinti de vara!
Foto: cuisine.elle.fr
Timp de preparare
15 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
un pepene galben
50 g frisca
10 ml brandy
inghetata de vanilie sau de pepene galben
1 pliculet zahar vanilat
Mod de preparare
Taie pepenele intr-un capat (facandu-i un capac) si curata-l de coaja, dar nu de tot. Nu il taia in jumatate.
Goleste-l in interior de miez si seminte, presara zaharul vanilat pe margini, stropeste-l cu brandy si baga-l la frigider sau congelator un sfert de ora.
Scoate-l si umple-l cu inghetata, apoi orneaza-l cu frisca.
Se pot adauga si alte tipuri de inghetata si se pot folosi si topping-uri de fructe sau de ciocolata pe deasupra.
Se poate schimba si modul de prezentare. Poti taia pepenele cubulete si il poti pune in castronele speciale, alaturi de inghetata.
Tipul bucatariei
frantuzeasca