Mere coapte in foietaj cu sos de vanilie

/ / Modificat: 2012-08-27
Mere coapte in foietaj cu sos de vanilie

Merele coapte in aluat se pregatesc foarte simplu si sunt extrem de gustoase.

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

4 mere

1 foaie aluat foietaj

4 linguri gem prune

50 g alune (nuci)

800 ml lapte

1 plic budinca vanilie

2-3 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Lasa aluatul la dezghetat. Spala merele, scobeste-le in interior si presara putin zahar vanilat in interiorul lor.

Taie aluatul in patrate mari, astfel incat sa poti imbraca merele cu ele. Peste fiecare patrat adaugi un mar, pe care il umpli cu gem si alune de padure.

Strange colturile patratului peste mar si lipeste-le bine. Pune merele la copt, in cuptorul incins la 220 de grade.

Lasa merele la copt, circa 30 de minute, pana aluajul devine auriu. Intre timp, pregateste sosul de vanilie.

Pregateste o budinca de vanilie, potrivit instructiunilor de pe plic, insa foloseste o cantitate dubla de lapte, fata de cat e precizat pe plic. Adauga in sos un plic de zahar vanilat si 2-3 linguri de zahar.

Trucuri

Pentru o aroma intensa, inlocuieste zaharul vanilat cu o pastaie de vanilie.

Alaturi de sosul de vanilie poti folosi si cateva cupe de inghetata de vanilie.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Desert Mere Acadele cu vanilie

Articole recomandate

Citeste si despre