Merele coapte in aluat se pregatesc foarte simplu si sunt extrem de gustoase.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
4 mere
1 foaie aluat foietaj
4 linguri gem prune
50 g alune (nuci)
800 ml lapte
1 plic budinca vanilie
2-3 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare
Lasa aluatul la dezghetat. Spala merele, scobeste-le in interior si presara putin zahar vanilat in interiorul lor.
Taie aluatul in patrate mari, astfel incat sa poti imbraca merele cu ele. Peste fiecare patrat adaugi un mar, pe care il umpli cu gem si alune de padure.
Strange colturile patratului peste mar si lipeste-le bine. Pune merele la copt, in cuptorul incins la 220 de grade.
Lasa merele la copt, circa 30 de minute, pana aluajul devine auriu. Intre timp, pregateste sosul de vanilie.
Pregateste o budinca de vanilie, potrivit instructiunilor de pe plic, insa foloseste o cantitate dubla de lapte, fata de cat e precizat pe plic. Adauga in sos un plic de zahar vanilat si 2-3 linguri de zahar.
Trucuri
Pentru o aroma intensa, inlocuieste zaharul vanilat cu o pastaie de vanilie.
Alaturi de sosul de vanilie poti folosi si cateva cupe de inghetata de vanilie.
Tipul bucatariei
Internationala