Mille feuille, in traducere exacta "mii de foi" este un desert pe baza de foietaj crocant cu crema de lapte si vanilie.
Foto: bestinseason.ie
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
250 g aluat foietaj
3 linguri gem de zmeura
150 ml frisca lichida
2 oua
60 g zahar pudra
300 ml lapte
Mod de preparare
Pune zaharul vanilat, ouale si faina, adauga apoi 3-4 linguri de lapte si amesteca bine, pana obtii o crema omogena.
Pune laptele la incalzit intr-o cratita, dar nu il lasa sa fiarba. Toarna laptele peste oua si freaca energic, apoi pune compozitia la bain-marie, pana se ingroasa crema. Lasa la racit, dar acopera crema cu film alimentar, sa nu faca pojghita.
Intinde aluatul subtire, apoi taie-l in 3 fasii, de aproximativ 10 cm latime si 30 cm lungime. Pune-le la copt, intr-o tava cu hartie de copt, pana capata o culoare aurie.
Lasa foile la racit, apoi intinde peste una dintre ele gemul de zmeura si frisca mixata, acoper-o cu cea de-a doua foaie, pe care pui crema de vanilie, iar in final, pune si a treia foaie.
Decoreaza prajitura cu zahar brun sau cu o simpla glazura obtinuta din zahar pudra si apa.
Trucuri
Foloseste fructe de sezon pentru decor.
Tipul bucatariei
Franceza