Millefeuille cu ciocolata este un desert savuros, foarte aspectuos, care se prepara rapid si usor. Este ideal pentru cina in familie si este atat de delicios incat ii va incanta chiar si pe cei mai pretentiosi musafiri.
Timp de preparare
45 min
Dificultate
usor
Ingrediente
370 g aluat de foietaj
4 linguri de gem de capsuni
150 g de capsuni proaspete
290 ml de smantana
45 g ciocolata alba
190 g ciocolata neagra
1 esenta de vanilie
Mod de preparare
Taie aluatul in trei, apoi tapeteaza tava cu hartie de copt si da aluatul la cuptor pentru 15 minute. Amesteca 4 linguri de smantana cu ciocolata alba taiata bucati la bain-marie. Separat, tot la bain-marie, amesteca restul de smantana si ciocolata neagra, pana cand obtii o compozitie omogena.
Unge cu gem foile de aluat, apoi pune si un strat de crema de ciocolata si capsuni proaspete si asaza peste ele inca o foaie de aluat. Repeta acest proces pana cand termini toate ingredientele.
Deasupra ultimei foi de aluat, pune inca un strat de gem si unul de ciocolata si da prajitura la rece pentru cel putin 30 de minute.