Reteta desertului este perfecta pentru momentele in care iti doresti un desert rapid, delicios, dar si aspectuos. Ziua de 8 martie poate fi perfecta pentru a o incerca. Este simpla si rapid de preparat, din ingrediente putine si la indemana oricui.
Ingrediente
Pentru crusta:
-
300 gr biscuiti digestivi
-
125 gr unt rece
-
1 praf de sare
-
2-3 linguri de lapte
Pentru crema si decor:
-
500 gr mascarpone
-
250 ml smantana pentru frisca
-
175 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
-
1 praf de sare
-
8 gr gelatina
-
350 gr capsuni
Mod de preparare
1. Pregatirea crustei
-
Zdrobeste biscuitii digestivi intr-un robot de bucatarie sau pune-i intr-o punga si zdrobeste-i cu un sucitor.
-
Adauga un praf de sare si untul rece taiat cubulete, apoi mixeaza pana obtii o compozitie nisipoasa.
-
Adauga 2-3 linguri de lapte pentru a lega compozitia.
-
Tapeteaza forme de briose cu hartie si preseaza compozitia de biscuiti pe fundul fiecarei forme.
-
Da tava la frigider pentru 20-30 minute, pana cand crusta se intareste.
2. Pregatirea cremei
-
Hidrateaza gelatina in 50 ml de apa rece si las-o sa se umfle timp de 5-10 minute.
-
intre timp, mixeaza mascarpone cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos.
-
Separat, bate smantana pentru frisca pana obtii o textura ferma.
-
incalzeste gelatina pe baie de aburi sau la microunde cateva secunde, fara sa o fierbi, apoi incorporeaz-o treptat in crema de mascarpone.
-
Adauga frisca batuta si amesteca usor cu o spatula.
3. Montarea si decorarea mini cheesecakes
-
Toarna crema peste blaturile de biscuiti din forme si niveleaza.
-
Da mini cheesecake-urile la frigider pentru cel putin 4 ore, sau ideal peste noapte, pana se intaresc complet.
-
Decoreaza cu capsuni proaspete taiate felii sau intregi inainte de servire.
Pofta buna!
Sursa: www.zcj.ro
Sursa foto: freepik