Minioane cu alune si napolitana

/ / Modificat: 2014-05-15
Minioane cu alune si napolitana

Prepara un desert delicios pentru familia ta: minioane cu alune si napolitana. Aceste prajituri au o aroma incantoare si iti vor incanta simturile. In plus, se pregatesc si foarte usor.

Timp de preparare

 60 min

Dificultate

 usor

Ingrediente

 90 g alune

2 foi de napolitana

80 g unt

70 g zahar

2 oua

25 g zahar vanilat

200 g ciocolata menaj

50 ml ulei

Mod de preparare

 Faramiteaza alunele si combina-le, intr-o cratita medie, cu ouale, zaharul, zaharul vanilat si untul. Pune amestecul la fiert pe aburi, aproximativ 8 minute, pana cand acesta se ingroasa.

Ia cratita de pe foc, adauga in ea ciocolata rasa si amestec-o bine, pana cand se omogenizeaza. Umezeste putin foile de napolitana, pana cand devin usor flexibile. Taie-le in doua bucati egale si umple-le apoi cu 1/4 din crema de alune.

Ruleaza foile de napolitana usor si cat mai strans. Dupa ce ai umplut toate foile da-le la rece pentru 40 de minute.

Dupa ce s-a intarit crema, topeste putina ciocolata si inmoaie capetele minioanelor in ea. Dupa aceasta operatiune, da-le din nou la rece pentru 20 de minute.

Sursa foto: retetecalamama.ro

Taguri Retete prajituri

Articole recomandate

Citeste si despre