Mousse-ul de ciocolata este un desert de inspiratie franceza, care a devenit foarte iubit in bucataria internationala.
Foto: instructables.com
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
100 g ciocolata neagra
3 oua
200 ml smantana lichida
3 linguri zahar
2-3 linguri unt
Mod de preparare
Rupe ciocolata bucatele, apoi pune-o intr-o craticioara, impreuna cu untul si topeste-o la abur.
Lasa compozitia la racit, pentru ca ciocolata sa fie calduta, nu fierbinte.
Separa galbenusurile de ou de albusuri, apoi bate albusurile cu zaharul spuma.
Bate smantana pana obtii frisca.
Adauga galbenusurile de ou peste crema de ciocolata, incorporeaza treptat si albusurile, apoi adauga frisca.
Pune mousse-ul de ciocolata in forme individuale, pe care trebuie sa le acoperi cu film alimentar si sa le dai la frigider cateva ore.
Serveste mousse-ul de ciocolata decorat cu fructe proaspete de sezon sau fulgi de ciocolata.