Mousse de piersici si fructul pasiunii cu iaurt

/ / Modificat: 2012-07-30
Mousse de piersici si fructul pasiunii cu iaurt

Mousse-ul cu iaurt si piure din fructul pasiunii face parte din categoria retetelor de vara, care nu necesita coacere la cuptor.

Foto: erlenbacher.de

Timp de preparare

30 minute+2 h (la frigider)

Dificultate

Usor

Ingrediente

Compozitie de iaurt

150 g iaurt gras

150 g smantana pentru frisca (rece)

3 linguri rase zahar pudra

Mousse

4 piersici coapte

3 bucati fructul pasiunii

2 linguri rase zahar tos

1/2 pliculet gelatina

1 albus de ou

2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Mixeaza frisca cu zaharul, apoi adauga iaurtul si omogenizeaza bine. Imparte compozitia in cateva cupe sau pahare si da-le la rece pana este gata mousse-ul.

Curata piersicile de sambure si coaja, apoi pune bucatile de pulpa intr-un blender. Adauga si bucati de fructul pasiunii si mixeaza pana obtii un piure fin din aceste fructe.

Pune piureul intr-o craticioara, alaturi de zaharul tos si incalzeste usor, apoi incorporeaza gelatina hidratata, in prealabil, in apa rece. Mixeaza albusul de ou si toarna-l peste aceasta compozitie, adauga zaharul pudra si omogenizeaza bine.

Imparte mousse-ul peste paharele de iaurt si da totul la frigider inca doua ore.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Mousse Piersici Iaurt

Articole recomandate

Citeste si despre