Nalangate

/ / Modificat: 2012-04-02
Nalangate

Nalangate - o reteta veche, pe care o gasim cel mai des in zona Dobrogei.

Foto: info-delta.ro

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

300 g iaurt

2 oua

2 linguri zahar

12 linguri faina

1 lingurita bicarbonat

1 lingurita suc de lamaie

zahar pudra (pentru ornat)

200 ml ulei (pentru prajit)

Mod de preparare

Amesteca iaurtul cu zaharul si ouale, adauga bicarbonatul stins cu suc de lamaie, apoi pune faina in ploaie si amesteca bine, sa nu ramana cocoloase. Trebuie sa obtii un aluat putin mai gros decat cel de clatite.

Intr-o tigaie cu ulei incins dai drumul la mici gogosele luate cu lingura din compozitia pregatita. Le coci bine pe ambele parti, iar apoi le scoti pe servete absorbante de bucatarie, pentru a elimina surplusul de ulei.

La final pudrezi nalangatele cu zahar pudra sau le ungi cu dulceata preferata.

Trucuri

Poti pune in compozitia de nalangate diverse arome, cum ar fi coaja de lamaie rasa sau esenta de vanilie.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Desert

Articole recomandate

Citeste si despre