Nalangate - o reteta veche, pe care o gasim cel mai des in zona Dobrogei.
Foto: info-delta.ro
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
300 g iaurt
2 oua
2 linguri zahar
12 linguri faina
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita suc de lamaie
zahar pudra (pentru ornat)
200 ml ulei (pentru prajit)
Mod de preparare
Amesteca iaurtul cu zaharul si ouale, adauga bicarbonatul stins cu suc de lamaie, apoi pune faina in ploaie si amesteca bine, sa nu ramana cocoloase. Trebuie sa obtii un aluat putin mai gros decat cel de clatite.
Intr-o tigaie cu ulei incins dai drumul la mici gogosele luate cu lingura din compozitia pregatita. Le coci bine pe ambele parti, iar apoi le scoti pe servete absorbante de bucatarie, pentru a elimina surplusul de ulei.
La final pudrezi nalangatele cu zahar pudra sau le ungi cu dulceata preferata.
Trucuri
Poti pune in compozitia de nalangate diverse arome, cum ar fi coaja de lamaie rasa sau esenta de vanilie.
Tipul bucatariei
Romaneasca