Daca vrei sa le oferi micutilor tai un desert delicios, simplu de preparat, iti recomandam sa pregatesti napolitane de casa.
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Simpla
Ingrediente
6 foi napolitana
250 ml lapte
200 g zahar
4 linguri faina
1 lingura cacao
1 lingura unt
Mod de preparare
Pune laptele la incalzit, la foc mic, adauga apoi untul si amesteca pana se topeste.
Toarna zaharul, treptat, in mai multe reprize. Procedeaza in acelasi mod cu faina si cacao si amesteca totul cu un tel, ca sa nu rezulte cocoloase.
Trebuie sa tii aceasta compozitie pe foc, amestecand continuu, circa 10 minute. Va rezulta un fel de budinca de ciocolata.
Crema respectiva se lasa la racit 10 minute, dupa care se intinde pe foile de napolitana. Alterneaza foile de napolitana si crema de ciocolata, avand grija ca ultima foaie de napolitana sa ramana neunsa.
Acopera napolitana rezultata cu un prosop de bumbac, apoi aseaza o greutate deasupra.
Lasa napolitana la presat cateva ore, preferabil de seara pana dimineata. Taie napolitana in forma de romburi, cu ajutorul unui cutit zimtat, de paine.
Trucuri
Adauga esenta de cafea in aceasta crema si cativa mieji de nuca taiati marunt, pentru o aroma deosebita.
Tipul bucatariei
Romaneasca