Napolitane de casa

/ / Modificat: 2012-07-10
Napolitane de casa

Daca vrei sa le oferi micutilor tai un desert delicios, simplu de preparat, iti recomandam sa pregatesti napolitane de casa.

Timp de preparare

45 minute

Dificultate

Simpla

Ingrediente

6 foi napolitana

250 ml lapte

200 g zahar

4 linguri faina

1 lingura cacao

1 lingura unt

Mod de preparare

Pune laptele la incalzit, la foc mic, adauga apoi untul si amesteca pana se topeste.

Toarna zaharul, treptat, in mai multe reprize. Procedeaza in acelasi mod cu faina si cacao si amesteca totul cu un tel, ca sa nu rezulte cocoloase.

Trebuie sa tii aceasta compozitie pe foc, amestecand continuu, circa 10 minute. Va rezulta un fel de budinca de ciocolata.

Crema respectiva se lasa la racit 10 minute, dupa care se intinde pe foile de napolitana. Alterneaza foile de napolitana si crema de ciocolata, avand grija ca ultima foaie de napolitana sa ramana neunsa.

Acopera napolitana rezultata cu un prosop de bumbac, apoi aseaza o greutate deasupra.

Lasa napolitana la presat cateva ore, preferabil de seara pana dimineata. Taie napolitana in forma de romburi, cu ajutorul unui cutit zimtat, de paine.

Trucuri

Adauga esenta de cafea in aceasta crema si cativa mieji de nuca taiati marunt, pentru o aroma deosebita.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Desert Traditional

Articole recomandate

Citeste si despre