Negresa cu banane este printre deserturile cele mai adorate de prichindei si una dintre retetele cele mai usor de preparat!
Foto: ifood.tv
Timp de preparare
80 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
6 oua
3-4 banane
300 g ciocolata
250 g unt
300 g zahar
1 plic de praf de copt
esenta de rom
1 plic de zahar vanilat
200 g faina
Mod de preparare
Curata bananele si taie-le felii sau cubulete, apoi pune-le intr-un bol. Pentru a nu oxida, le poti stropi cu putin suc de lamaie.
Intr-o cratita, pune la topit untul si adauga si bucatile de ciocolata. Dupa ce se topeste ciocolata, ia cratita de pe foc, adauga zaharul, esenta de rom si pliculetul de zahar vanilat. Amesteca pana cand se topeste zaharul, apoi lasa un pic compozitia sa se raceasca.
Adauga ouale, pe rand, si amesteca continuu dupa fiecare ou, pana cand se incorporeaza bine.
Pune apoi si faina in ploaie si amesteca bine.
Tapeteaza o tava cu unt si faina si toarna jumatate de compozitie. Pune bananele peste si apoi toarna si cealalta jumatate.
Se lasa la cuptor cam 50 de minute si se verifica cu scobitoarea.
Se pudreaza cu zahar si se taie cuburi, pentru servire.