Negresa cu banane

/ / Modificat: 2012-05-15
Negresa cu banane

Negresa cu banane este printre deserturile cele mai adorate de prichindei si una dintre retetele cele mai usor de preparat!

Foto: ifood.tv

Timp de preparare

80 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

6 oua

3-4 banane

300 g ciocolata

250 g unt

300 g zahar

1 plic de praf de copt

esenta de rom

1 plic de zahar vanilat

200 g faina

Mod de preparare

Curata bananele si taie-le felii sau cubulete, apoi pune-le intr-un bol. Pentru a nu oxida, le poti stropi cu putin suc de lamaie.

Intr-o cratita, pune la topit untul si adauga si bucatile de ciocolata. Dupa ce se topeste ciocolata, ia cratita de pe foc, adauga zaharul, esenta de rom si pliculetul de zahar vanilat. Amesteca pana cand se topeste zaharul, apoi lasa un pic compozitia sa se raceasca.

Adauga ouale, pe rand, si amesteca continuu dupa fiecare ou, pana cand se incorporeaza bine.

Pune apoi si faina in ploaie si amesteca bine.

Tapeteaza o tava cu unt si faina si toarna jumatate de compozitie. Pune bananele peste si apoi toarna si cealalta jumatate.

Se lasa la cuptor cam 50 de minute si se verifica cu scobitoarea.

Se pudreaza cu zahar si se taie cuburi, pentru servire.

Taguri Reteta negresa

Articole recomandate

Citeste si despre