Negresa cu caramel sarat este un desert exceptional pentru persoanele care adora ciocolata cu sare. Descopera o reteta delicioasa, care va face rapid furori printre membrii familiei tale!
Timp de preparare
50 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
150 g unt nesarat, taiat cubulete
150 g ciocolata neagra, maruntita
300 g zahar pudra
100 g zahar brun
3 oua mari
1 lingurita extract de vanilie
150 g faina
1/2 lingurita sare
2 linguri caramel sarat topit
Mod de preparare
Topeste untul impreuna cu ciocolata la bain marie, amestecand continuu. Mixeaza zaharul, ouale si extractul de vanilie intr-un bol, pana se formeaza o compozitie pufoasa. Adauga treptat ciocolata topita in amestecul de ou cu zahar.
Cerne faina cu sarea intr-un recipient separat si apoi adaug-o treptat in compozitia lichida, amestecand usor de jos in sus, pana cand se incorporeaza. Unge o tava cu unt si toarna compozitia de negresa.
Toarna caramelul topit pe deasupra si baga tava la cuptorul incins in prealabil, la 170 de grade Celsius, timp de 30 de minute.