Negresele de casa sunt prajituri cremoase, cu ciocolata, care sunt iubite atat de copii cat si de adulti sau batrani. Intreaga familie le savureaza. Acestea au, de obicei, atat de mult succes incat nu sunt niciodata prea multe.
Tocmai de aceea am pregatit pentru tine o reteta pe care o poti pregati impreuna cu cei mici, sau, daca sunt deja mari, pot invata sa o prepare singuri.
Ingrediente pentru 6 persoane
- 3 oua
- 100g unt
- 100g ciocolata pentru topit
- 100g pudra de cacao
- 100g zahar
- 75g faina
- 12 nuci
Cum se prepara
Intr-un castron incapator se bat ouale cu zaharul. Intre timp, intr-un alt castron, se topeste ciocolata si untul la cuptorul cu microunde.
Se amesteca bine cele doua amestecuri cu ajutorul mixerului. Un minut si jumatate la 600 W va fi suficient pentru a fi gestionabil.
Se adauga faina si apoi pudra de cacao, amestecand bine toate ingredientele pana se obtine o masa omogena. Copiilor le va placea sa vada cat de omogena este amestecand cu telul.
Dupa ce amestecul este gata, se transfera intr-o tava de copt (in prealabil unsa cu unt si tapetata cu faina, sau o tava tapetata cu hartie de copt) si se intinde bine, lasand-o un minut sau doua sa se intareasca la suprafata.
Preincalzeste cuptorul la 160º si asaza tava in centrul cuptorului, nu inainte de a presara nucile pe toata suprafata prajiturii. Apasa-le usor in jos, astfel incat sa se scufunde putin. Coace prajitura timp de 40 de minute apoi opreste cuptorul si lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia.
FOTO: freepik.com