Fursecurile nuci au ocupat o lunga perioada de timp un loc fruntas in preferintele gospodinelor din tara noastra. Daca ai pierdut reteta mostenita de la mama sau bunica, poti incerca sa pregatesti aceste minunatii dupa reteta noastra.
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
Pentru aluat
3 pahare faina
2 oua
200 g margarina
100 g zahar
1/2 lingurita bicarbonat
1 varf cutit sare
1 esenta vanilie
Pentru crema
300 g gem de prune
150 g miez de nuca macinata
1 esenta rom
1 lingura cacao
Mod de preparare
Bate ouale cu zaharul, adauga margarina topita, vanilia si bicarbonatul stins cu putin otet. Incorporeaza faina, amestecand bine pana la omogenizare.
Unge forma de nuci cu putin ulei si las-o pe flacara aragazului sa se incinga bine. Umple formele de nuci cu 1/3 din volumul acestora, inchide forma si las-o la copt, circa 2 minute, intorcand-o insa dupa fiecare 35-40 de minute.
Procedeaza in acest fel pana la terminarea intregii cantitati de aluat.
Amesteca gemul cu esenta de rom, nuci si cacao si foloseste aceasta crema pentru a umple nucile.
Lasa nucile la racit, indeparteaza-le excesul de aluat, apoi umple-le cu crema si lipeste-le cate doua.
Trucuri
Alege umplutura preferata pentru aceste fursecuri. Pudreaza nucile cu zahar.
Tipul bucatariei
Romaneasca