Nucute umplute cu crema

/ / Modificat: 2025-02-27
Nucute umplute cu crema

Nucile umplute sunt printre cele mai iubite prajituri de casa, aducand aminte de copilarie si de mesele festive petrecute in familie. Cu un aluat fraged si o crema fina, aceste fursecuri sunt perfecte pentru ocazii speciale sau pur si simplu pentru a rasfata familia cu un desert nostalgic.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare

Pentru crema:

  • 200 g unt (moale)
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 150 g lapte condensat
  • 1 lingurita esenta de rom

Pentru decor:

  • Zahar pudra

Mod de preparare

Prepararea aluatului:

  1. Intr-un bol mare, mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana obtii o compozitie spumoasa.
  2. Adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
  3. Incorporeaza esenta de vanilie, apoi adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea.
  4. Framanta aluatul pana devine omogen, apoi inveleste-l in folie alimentara si lasa-l la frigider pentru 30 de minute.

Coacerea cojilor:

  1. Incalzeste forma speciala pentru nuci pe aragaz si unge-o cu putin unt sau ulei.
  2. Ia bucatele mici de aluat si preseaza-le in forma, avand grija sa nu le faci prea groase.
  3. Coace cojile pe foc mediu, intorcand forma pe ambele parti pana devin aurii.
  4. Scoate cojile coapte si lasa-le sa se raceasca complet.

Prepararea cremei:

  1. Mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana devine pufos.
  2. Adauga cacaua cernuta, apoi laptele condensat si esenta de rom, mixand pana la omogenizare.
  3. Incorporeaza nuca macinata si amesteca bine.

Asamblarea nucilor:

  1. Umple fiecare jumatate de coaja cu crema, apoi lipeste-le cate doua.
  2. Presara zahar pudra deasupra pentru un aspect elegant.

Sfaturi:

✔️ Daca vrei un plus de savoare, poti adauga si putin gem de caise in crema.
✔️ Se pastreaza bine in cutii inchise ermetic timp de cateva zile, iar aromele se intensifica in timp.

Pofta buna!

Sursa: www.jurnalul.ro

Sursa foto: ideideretete.net

 

 

Taguri Desert copii Prajitura Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre