Retete culinare - Prajituri si Deserturi - Pagina 16

Alivenci moldovenesti

Alivenci moldovenesti

Alivencile moldovenesti, asa numitele placinte ale ciobanului sunt niste placinte din malai si branza de vaci.

Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Mucenicii muntenesti sunt pregatiti in ziua de 9 martie, cand se sarbatoresc Sfintii 40 de Mucenici, fiind un desert din categoria celor ritualice.

Aluat de placinta

Aluat de placinta

Aluatul de placinta se poate folosi pentru umpluturi dulci sau sarate, in functie de preferinta.

Scovergi

Scovergi

Scovergile sunt un fel de gogosi crocante. Acest desert este foarte popular in tara noastra, fiind apreciat de cei mici.

Blat de tarta

Blat de tarta

Blatul de tarta se pregateste dintr-un aluat nisipos, pe baza de unt sau margarina.

Tarta cu prune

Tarta cu prune

Tarta cu prune reprezinta unul dintre deserturile de toamna, aromate si foarte simplu de preparat.

Galuste cu caise

Galuste cu caise

Galustele cu caise reprezinta unul dintre cele mai delicioase deserturi romanesti de sezon.

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni este un desert clasic al bucatariei romanesti, care prezinta avantajul ca se pregateste din ingrediente putine.

Esential in Retete culinare