Retete culinare - Prajituri si Deserturi - Pagina 37

Eclere

Eclere

Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainei se ia de pe foc...

Chec in straturi (in doua culori)

Chec in straturi (in doua culori)

Se amesteca pe foc mic margarina cu 4 linguri de zahar, laptele si cacaoa pana se topeste zaharul, apoi se da vasul deoparte si se lasa la racit (nu lasi...

Tarta cu mere si pere

Tarta cu mere si pere

Se curata merele de coaja si se indeparteaza partea lemnoasa si semintele (ele ramanand intregi). Perele curatate de coaja se taie in doua si li se scot...

Chec cu struguri

Chec cu struguri

Se freaca untul moale cu zaharul vanilat si cand devine spumos, se incorporeaza ouale - unul cate unul -, sarea, coaja rasa de lamaie, siropul, romul,...

Prajitura cu lamaie

Prajitura cu lamaie

Se bat ouale spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi faina. Se coace in cuptor. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Prajitura cu nuci si cacao

Prajitura cu nuci si cacao

Se freaca ouale cu zaharul pana cand se omogenizeaza. Compozitiei i se adauga cacao dizolvata in putina apa calda, apoi nucile macinate, faina si untul si se...

Prajitura ziua si noaptea

Prajitura ziua si noaptea

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, margarina si coaja de lamaie. Se adauga apoi laptele, faina si praful de copt si la sfarsit se adauga cele 4 albusuri...

Prajitura cu gem si crema de branza

Prajitura cu gem si crema de branza

Se amesteca primele 3 ingrediente, intr-un castron, pana amestecul capata un aspect nisipos. Cand il strangeti in pumn trebuie sa se formeze un bulgare.

Esential in Retete culinare

1 35 36 37 38